Opgericht 3 november 1932

Impressie succesvolle technische dag COVS/HSV

Zaterdag 7 januari werd op het prachtige complex van TAC’90 de 2e editie van de Technische Dag van de voormalige districten West2 van de COVS georganiseerd door de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Na vele maanden van voorbereiding was het uiteindelijk nog spannend hoeveel scheidsrechters en assistenten deze dag zouden bezoeken. Het weer leek spelbreker te worden door gladde wegen in de vroege ochtend en een code oranje die werd afgegeven. Om ca. 10.30 uur waren er toch ca. 30 deelnemers gearriveerd en kon de dag worden geopend.

Begonnen werd met een veldtraining die werd verzorgd door bondstrainers Hilco de Boer en Wieke Hoogzaad die normaliter de scheidrechters uit het Betaalde Voetbal in Zeist onder handen nemen. Op een langzaam weer groen kleurend kunstgrasveld werden de deelnemers aan een één uur en vijftien minuten durende test onderworpen waaraan iedereen op zijn of haar niveau kon deelnemen. Na afloop kwam iedereen zeer voldaan van het veld. Inmiddels waren nog een aantal extra deelnemers gearriveerd zodat we met een groep van ca. 45 personen het middagdeel konden vervolgen.

Na een prima lunch, die door gastheer TAC’90 werd verzorgd, met o.a. de befaamde broodjes Surinaamse kip, was het de beurt aan Willem Schuitemaker, namens Referee Factory een workshop over Match Control verzorgde. Een breed aantal thema’s passeerde de revue ondersteund door beelden. Iedere deelnemer kon hieruit wel een aantal zaken filteren die voor hem of haar als bagage voor de toekomst konden dienen.

Na een korte pauze was het aan Internationaal scheidsrechter Kevin Blom om de middag af te sluiten met een toelichting op zaken als de videoarbitrage en een aantal toevoegingen op de toepassing van de nieuwe spelregels. In een boeiend betoog hield hij de aanwezigen tot het laatste moment scherp (en zo hoort het ook voor een scheidsrechter of assistent). Veel goede vragen werden op hem afgevuurd en daarop kregen de aanwezigen steeds een helder antwoord.

Tot slot volgde de uitslag van de spelregeltest waarbij uiteindelijk drie deelnemers een kleine attentie in ontvangst mochten nemen. Om ca. 17.00 uur ging iedereen met een passend aandenken aan deze interessante COVS-dag met een goed gevoel weer huiswaarts.


 

 

Sir Winston
Cor
Lammertink Groep
Zwennes Keukens

HSV Journaal

HSV-Journaal

Volg ons

Facebook

Agenda

28 februari 2019 Spelregelavond
 
7 maart 2019 DISTRICT SPELREGELS BIJ RSV
 
7 maart 2019 Kaarten en Gastheer Thema avond KNVB
 
14 maart 2019 clubavond
 
21 maart 2019 Gastheer Thema avond KNVB
 
28 maart 2019 Spelregelavond