Opgericht 3 november 1932

Verslag van de 84e ALV van de HSV

Deze ledenvergadering werd gehouden in de kantine van onze club aan de Alberdastraat in Den Haag op 7 april 2017 en begon om 20.00 uur.
Dat het een speciale avond zou worden, dat wisten wij als HSV-bestuur natuurlijk wel, want wij hadden alles van te voren goed voorbereid en doorgenomen. Zelf vond ik het erg leuk dat Rene Kiebert namens de landelijke COVS aanwezig was, want zoals jullie misschien nog niet wisten, is dat de districten van de COVS opgenomen zijn in de landelijke COVS per 1 januari 2017.
Zoals gebruikelijk tijdens een ALV opende de voorzitter, Jos Straver in ons geval, deze vergadering en zoals afgesproken zou dit zijn laatste ALV worden na 15 jaar. Daarom nam hij er ook de tijd voor en zei hij verheugd te zijn over de opkomst ( er waren 42 leden aanwezig plus nog een paar belangstellenden ). Natuurlijk werd er ook 1 minuut stilte betracht voor de overleden HSV leden in 2016. Er waren verder geen mededelingen, maar helaas wel veel afmeldingen.


De agenda werd punt voor punt besproken en doorgenomen met ondersteuning voor Jos van de secretaris, Peter den Breejen en de penningmeester, Cor Vogelesang. Het viel mij op, dat er bijna geen interrupties of vragen kwamen uit de zaal. Misschien had dit te maken met de goede financiële positie van de club en de emoties over het aanstaande vertrek van Jos. Wie zal het zeggen ?
De jubilarissen werden door Jos naar voren gehaald en kregen een pen, een speld en een boeket bloemen. Voor 25-jaar lidmaatschap waren dat Jaap Oprel, Paul Bastein, Hans de Haas ( op vakantie ) en Jan Santana de Andrade. Voor 40-jaar lidmaatschap waren dat Harry Rietvelt, Sjaak Oosterlaken ( afgemeld ) en Jos Straver, maar die kreeg hem later alsnog bij de rondvraag.
Toen kwam de bestuursverkiezing en ging het voorzitterschap over van Jos Straver naar Cor Vogelesang en het penningmeesterschap van Cor Vogelesang naar Boudewijn van Leeuwen onder instemmend applaus vanuit de zaal.


Nadat de financiële commissie gecompleteerd werd met Wim Wigleven en het mandaat voor het bestuur ook weer was verlengd t.a.v. benoeming commissies, werd het tijd voor de rondvraag en ook dit deel was (buiten Jos om) voorbereid.


Cor Vogelesang nam niet alleen de voorzittershamer over van Jos, maar nu ook diens microfoon. Dat laatste was om hem te bedanken voor 15 jaar voorzitter van de HSV en voor zijn 40-jarig lidmaatschap van de HSV. Hij deed dit bedanken niet alleen, maar samen met Rene Kiebert namens de COVS en Wim van den Berg, onze erevoorzitter. Uit handen van Rene ontving Jos de PINEUT; een toepasselijk geschenk. Daarna was onze erevoorzitter aan de beurt. Wim deed dit met verve en putte uit wetenswaardigheden en anekdotes uit het HSV-archief en uit zijn geheugen. Daarna werd Jos in de bloemen gezet en kreeg hij de speld voor 40 jaar HSV lidmaatschap. Toen het voorstel aan de vergadering werd voorgelegd om Jos tot erelid te benoemen volgde er een instemmend applaus uit de zaal. Ook deze speld kreeg hij op zijn revers en hij was hier zichtbaar door ontroerd.


Hierna nam Jos de microfoon weer over van Cor en bedankt alle aanwezigen en apart nog enkele vrijwilligers op deze bijzondere ALV. Deze 84e ALV werd hierna door Jos afgesloten en alle aanwezigen werden uitgenodigd om gezellig onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na te praten aan de bar op kosten van de HSV. Daar werd gretig gebruik van gemaakt

 

Voor de foto's van de ALV klik op de onderstaande link.


Peter den Breejen, secretaris

064

Sir Winston
Cor
Lammertink Groep
Zwennes Keukens

HSV Journaal

HSV-Journaal

Volg ons

FacebookOnze site is gehackt.

Agenda

20 juni clubavond
 
22 juni voetbal in Enschede  7 tegen 7
 
23 juni HSV levert evenement Zuiderpark
 
27 juni bestuursvergadering
 
29 juni Seizoensluiting; Zie de site
 
Juli gesloten  
 
5 augustus Spelregels