Verslag Algemene Ledenvergadering 13 juni

De 90e Algemene Ledenvergadering in het 92-jarig bestaan van de Haagse Scheidsrechters Vereniging werd gehouden op donderdag 13 juni 2024. Deze was met één week uitgesteld vanwege de Europese Verkiezingen. De locatie aan de Noordweg was toen voor één dag stembureau. Omstreeks 20:00 werd de avond geopend door David van Dis en hadden circa 40 leden plaatsgenomen in de kantine.

Na het openingswoord werd allereerst stil gestaan bij het overlijden van Elliott Jackson. Hij was lid van de HSV sinds november 1970. Elliott was jarenlang scheidsrechter en draaide bij de HSV de bardiensten samen met zijn vrouw Martha. Binnen de HSV waren beiden graag gezien. Zijn onderscheiding voor 50 jaar lidmaatschap van de COVS en de HSV ontving hij per post op Aruba, waar hij samen met zijn vrouw sinds hun pensionering woonde. Vijf maanden na het overlijden van Elliott overleed ook zijn vrouw Martha.

Na een minuut stilte ging de vergadering verder. Mohamed Moussaoui, Rogelio van Driel en Wim Wigleven waren aftredend als bestuurslid. Wim Wigleven en Rogelio van Driel waren herkiesbaar en blijven lid van het bestuur. Mohamed Moussaoui heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Er is nog geen vervangend penningmeester gevonden en Mo blijft de functie uitvoeren tot er een vervanger is gevonden. Moen Parmessar werd voorgedragen als nieuw algemeen bestuurslid en werd benoemd. De HSV is nog dringend opzoek naar een voorzitter en een penningmeester. Ook tijdens de ALV werd opnieuw een oproep gedaan aan de leden om naar voren te stappen.

Daarnaast waren er nog een aantal feestjes te vieren. Jan ter Harmsel en Eric Roeten werden beiden na jarenlange inzet voor de HSV benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast werden Sam Isri en Jan Oprel in het zonnetje gezet voor hun 25-jarig lidmaatschap. Cor Vogelesang gaf zijn laatste training en werd ook bedankt voor 25 jaar trainerschap.

Uiteraard werden tijdens de ALV ook de jaarverslagen, jaarrekening en de begroting goedgekeurd. De avond eindigde met een gezellig borrel.