HSV derde op jubileumtoernooi RSV

Het HSV 7×7 voetbalteam heeft de derde plaats veroverd op het 7×7 jubileum voetbaltoernooi van de RSV. De HSV nam deel met een zeer jong team. Ook was Willem van der Linden als supporter overgekomen uit Den Haag. Dit toernooi werd georganiseerd om het jubileum van de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging te vieren. Deelnemers waren de scheidsrechtersverenigingen van Leiden, Rotterdam 1 en 2, Gouda, Den Haag en Vlaardingen. Daarnaast deed ook een team van Scheidsrechters op Maat mee.

Jubileum RSV

Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging is opgericht op 9 mei 1924. Dit gebeurde in Café Martinit aan de Kruiskade in Rotterdam. Op het hoogtepunt in de jaren 70 had het rond de 500 leden. De laatste jaren is het ledenaantal vergelijkbaar met dat van de HSV. Sinds 2008 traint de RSV op het complex van Sportclub Excelsior.

Op dit moment bestaat de RSV dus bijna 100 jaar en is het nog steeds één van de grotere scheidsrechtersverenigingen van Nederland. Sinds 2013 wint de RSV ieder jaar de district kampioenschappen spelregels, iets waar men in Rotterdam zeer trots op is. En terecht! Ook werd hier in het verleden het district voetbalkampioenschappen voor scheidsrechters georganiseerd. De laatste keer dat de HSV voetbalde in Rotterdam was in 2017 op het Nederlands Kampioenschap.

Groepsfase 2024

Zoals gezegd nam de HSV met een heel erg jong team mee aan dit toernooi. In de poulefase waren Rotterdam 2 en Scheidsrechters op Maat de tegenstanders. Om 19:30 werd er afgetrapt tegen Scheidsrechters op Maat. De HSV begon goed aan dit toernooi en won met 1-0 door een doelpunt van Nick van den Bos. Rotterdam 2 was de volgende tegenstander. Deze wedstrijd eindigde in 0-0. Wat vooral opvallend was in deze wedstrijd is dat Ruud Rolandus Boers de eerste voetballer in de geschiedenis is die de bal in het stadion heeft geschoten. Het spreekwoord ‘hij schiet de bal het stadion uit’ ging hier dus niet op.

De derde wedstrijd ging verloren tegen Scheidsrechters op Maat. Er was een overwinning met grote cijfers nodig om nog eerste te worden in de poule. Tegen Rotterdam 2 werd het echter 1-0 door opnieuw een doelpunt van Nick van den Bos. Het had ook zomaar 2-0 kunnen worden, Echter is het al een tijd niet meer toegestaan “los” te roepen. Iets wat Mike van Dam vergeten bleek te zijn.

3/4e plaats

De Haagse Scheidsrechters Vereniging ging dus als nummer twee in de poule spelen om de derde of vierde plaats. Er werd gespeeld tegen Rotterdam 1, met veel bekende gezichten in het veld. Uiteindelijk won de HSV met 1-0 door een doelpunt van Mike van Dam. Voor een aantal spelers was het toch even schrikken toen zij er tijdens de wedstrijd achter kwamen dat de wedstrijd niet 10 maar 15 minuten duurde.

Winnaar

De finale werd gespeeld tussen Scheidsrechters op Maat (SOM) en de scheidsrechtersvereniging Vlaardingen. SOM won met 2-0. Na afloop in de kantine was er nog een prijsuitreiking. Ieder team kreeg een mooie jubileumschaal uitgereikt. Al waren de meeste aanwezigen bezig met de stunt die zich op TV leek af te werken. Bij de 1-1 van Julian Baas klonk er al wat geroesemoes, maar bij de 1-2 voor Excelsior konden de meeste zich niet meer inhouden van blijdschap.

Zo bleef het nog lang gezellig in Rotterdam!