HSV heel even tweede op NK Spelregels

Een week na het teleurstellende resultaat van de Haagse Scheidsrechters Vereniging op het NK-veldvoetbal voor scheidsrechters stond er een ander Nederlands Kampioenschap gepland. Het Nederlands Kampioenschap spelregels werd ook georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Helmond en omstreken.

Sinds 2017 maakt de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging de dienst uit op dit NK en ook het district kampioenschap in Gouda ging dit jaar naar de RSV. De HSV werd toen derde. De HSV won één keer het Nederlands Kampioenschap. Dit was in 1961 in Enschede. Zou de RSV dan vandaag een keer verslagen worden? De tegenstanders van vandaag waren COVS Den Bosch e.o., RSV Rotterdam, COVS Drachten e.o., SVO Venlo en SV Helmond e.o.

David Coenraads, Martin Koster en Ruud Rolandus Boers arriveerde rond 10:30 in Eerde. Voor David en Ruud was de route bekend. Zij waren er vorige week ook bij Beek en Donk.

Het NK bestond uit een schriftelijke en mondelinge vragenronde, een Quizronde en twee rondes met beeldvragen. Halverwege de dag stond de HSV laatste. De angst bij Ruud en David was direct van hun gezichten af te lezen. Het zou toch niet nog een laatste plaats worden, na vorige week.

Nadat ook de punten van de schriftelijke vragen en de Quizvragen waren geteld kon de eindstand worden opgemaakt. En heel even leek zich een wonder te voltrekken. Op het beeldscherm werd getoond dat de Haagse Scheidsrechters Vereniging tweede was geworden! Ruud ging de prijs ophalen en het overwinningsbier werd al bijna besteld. Want een tweede plaats achter Rotterdam is een hele mooie prestatie.

Eén van de juryleden kwam echter na afloop van de prijsuitreiking naar voren en gaf aan dat de verkeerde eindstand werd getoond. De HSV werd uiteindelijk vijfde. De RSV won voor de zesde keer op rij. Abdel Afalah (RSV) werd uiteindelijk Nederlands Kampioen spelregels. Hij won het individuele klassement. Best presterende HSV’er was Martin Koster met een zevende plaats.

Wij feliciteren Rotterdam en in het bijzonder Abdel met deze mooie prestatie! Ook deze week bedanken wij de Scheidsrechtersvereniging Helmond e.o. weer voor hun gastvrijheid en de goede organisatie.

Nr.TeamPunten
1RSV Rotterdam386
2SVO Venlo345
3Den Bosch e.o.319
4Drachten e.o.313
5HSV Den Haag296
6Helmond e.o.281