Reactie HSV op situatie Sportpark Prinses Irene

Het bestuur van de Haagse Scheidsrechtersvereniging (HSV) maakt zich grote zorgen over de ontstane situatie op Sportpark Prinses Irene. De gebeurtenissen op 28 september j.l., zoals in de media verschenen, betekenen een escalatie van een situatie die toch al niet ideaal was.

Hoewel de HSV slechts een huurder van het complex is en buiten het conflict staat tussen Celeritas en de beheerder, beginnen de leden van de HSV nu nog meer de gevolgen te merken. Net zoals de sportende kinderen en volwassenen van Celeritas, wil de HSV met goede (trainings-)faciliteiten haar leden in staat stellen om hun hobby goed uit te kunnen voeren.

Vanwege eerdere signalen was het HSV-bestuur juist op deze donderdagavond met de beheerder in gesprek om het over de HSV en de accommodatie te hebben. Dit leidde nog niet tot nieuwe inzichten, het HSV-bestuur blijft echter bereid om het gesprek voort te zetten. We willen een goede huurder zijn en op basis van heldere afspraken een goede relatie met de verhuurder onderhouden.

Het bestuur heeft de gemeente Rijswijk inmiddels verzocht om spoedig een leidende rol te pakken in het oplossen van de situatie.