Wijzigingen in KNVB begeleidingsproces

Als (assistent-)scheidsrechter word je gedurende het voetbalseizoen beoordeeld. Om dat proces goed te laten lopen, wordt het begeleidingsproces vanaf seizoen 2024-2025 in een nieuw jasje gegoten. Het begeleidingsproces gaat bestaan uit twee delen: een beoordeling van de competenties van een (assistent-)scheidsrechter en een zelfreflectie gestart door de (assistent-)scheidsrechter zelf. Hiervoor is ook gekozen om de ontwikkeling van iedere (assistent-)scheidsrechter te stimuleren. 

Met het zelfreflectieformulier reflecteer je als (assistent-)scheidsrechter op je eigen prestaties en de wedstrijd, waarna de begeleider feedback kan geven. Het beoordelingsformulier van de begeleider staat hier los van. Het is niet mogelijk om deze in te zien of een bezwaarschrift in te dienen. Het reflecteren op je eigen prestaties is van groter belang dan het reflecteren op een beoordeling. De zelfreflectie is dus de manier om feedback te vragen. 

Heb je hier vragen over? Klik dan hier voor meer informatie. In onderstaand filmpje worden de belangrijkste wijzigingen ook uitgelegd.